“ΜΙΡΑΝ” Αλλαντοπωλείο
1922.. Όλα ξεκίνησαν από το μεράκι, το πάθος και την τέχνη του Μιράν Κουρουνλιάν , με καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκιάς.
Σ’ ένα μικρό μαγαζί 3τμ στην οδό Ευριπίδου 45, αρχίζει να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρμένικες συνταγές.
Τα προϊόντα του ξεχώρισαν για την ποιότητα καθώς και για την ιδιαίτερη γεύση τους και έγιναν γνωστά σ’ όλη τη χώρα!
Σήμερα το αλλαντοπωλείο και το εργοστάσιο ανήκουν στην Τρίτη γενιά αλλαντοποιών, το Μιράν και Κρικόρ Κουρουνλιάν, όπου με τις γνώσεις τους εδραίωσαν την εταιρία Μιράν, ένα παραδοσιακό εργαστήριο μικρής παραγωγής που στοχεύει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Έτσι παράγουν παστουρμά, σουτζούκι και το δυσεύρετο παστουρμά από κρέας καμήλας, σε περιορισμένες ποσότητες.